X

PRIVATLÅN SOM PASSAR DIG OCH DINA BEHOV

Behöver du låna pengar? Balanzia erbjuder privatlån på upp till 300 000 kronor utan säkerhet.

Vi har en stark tro på individens egen vilja att lösa sina ekonomiska svårigheter men ibland behövs hjälp i form av exempelvis ett samlingslån för att komma på fötter igen. När du kontaktar oss eller ansöker om ett privatlån via vår hemsida gör vi en bedömning utifrån hur din ekonomiska situation ser ut idag - inte hur den har sett ut historiskt.Vi gör en individuell bedömning med fokus på hur din betalningsförmåga kommer se ut framåt. 

 

FÖR ATT ANSÖKA OM PRIVATLÅN MÅSTE DU:

  • Vara över 20 år
  • Ha minst 180 000 kronor i årsinkomst
  • Vara tillsvidareanställd, egen företagare eller pensionär
  • Varit folkbokförd i Sverige minst 2 år
  • Betala skatt i Sverige
  • Vara fri från skulder hos Kronofogden

Balanzia erbjuder inte lån som tas i syfte att köpa eller behålla äganderätt till hus, tomträtt eller bostadsrätt. Om du har en medlåntagare ökar dina chanser att bli beviljad ett lån då ni är två som delar på kostnaderna.

 

 

 

 

LÅN UTAN SÄKERHET

Balanzialånet är ett lån utan säkerhet, även kallat blancolån. Det innebär att du inte behöver lämna din bil eller bostad som säkerhet för lånet. Du kan låna mellan 10 000 - 300 000 kr och blir du beviljad ett lån har du oftast pengarna på kontot redan nästa dag.

 

INDIVIDUELL RÄNTESÄTTNING

Vi tillämpar individuell ränta, vilket innebär att vi gör en bedömning och ger dig en ränta utifrån hur din ekonomiska situation ser ut.

 

ELEKTRONISK SIGNERING

Du kan enkelt när lånet är beviljat signera kreditavtalet elektroniskt med Mobilt BankID eller BankID.

 

LÅNESKYDD INNEBÄR TRYGGHET

Låneskyddet är en frivillig försäkring som skyddar din och familjens ekonomi om något oförutsett händer - som att du blir sjuk eller arbetslös. Vid en sådan situation täcker försäkringen din månadskostnad i upp till 12 månader. Vid dödsfall täcker försäkringen hela återstående lånebeloppet. Försäkringsbrev och villkor skickas till dig så snart din ansökan är beviljad och försäkringen aktiverad. Läs igenom villkoren och spara dem, där framgår försäkringens omfattning och undantag.


3 månaders låneskydd kostnadsfritt. 

 

När lånet utbetalats ingår utan extra kostnad ett låneskydd de första 3 månaderna. Du betalar sedan 9% av månadsbeloppet. För ett lån på 50 000 kr och exempelränta på 7,75%  med en löptid på 5 år är kostnaden 92 kronor i månaden. Vid ett lånebelopp på 150 000 kr med samma exempelränta och 15 års löptid är kostnaden 130 kronor i månaden. Den exakta kostnaden för ditt lån får du genom att ta ditt månadsbelopp och multiplicera det med 0,09. Du kan närsomhelst säga upp ditt låneskydd.

Här kan du läsa mer om låneskydd

 

 

LÅNEERBJUDANDE

 

Lånebelopp:

10 000 kr - 300 000 kr

Återbetalningstid:

1 - 15 år

Nominell ränta:

5,75 % - 19,75 % (rörlig)

Månadsbelopp:

Fast belopp varje månad (annuitet)

Aviseringsavgift:

10 kr

Uppläggningsavgift:

300 kr

Påminnelseavgift:

60 kr

Förseningsavgift:

100 kr

Inkassokrav:

180 kr

Dröjsmålsränta:

Nominell ränta + 12%

   
   

LÅNEEXEMPEL

Vid ett lånebelopp på 100 000 kr som återbetalas på 5 år med exempelränta 7,75%, en uppläggningsavgift på 300 kr och en aviseringsavgift på 10 kr blir den effektiva räntan 8,39%.Månadsbeloppet blir 2 026 kronor och det totala beloppet  att betala blir 121 860 kronor.

Allmänna villkor »

SEKKI »

 


Lånekalkyl

 

I lånekalkylen får du en ungefärlig månadskostnad för ditt lån. Din exakta kostnad och ränta får du när du ansöker om ett lån hos oss. Den baseras på de uppgifter du lämnat och en kreditupplysning från UC. Månadsbeloppen förutsätter att ränta och avgifter är oförändrade under hela lånetiden. Avrundning görs till närmast högre krona. Den effektiva räntan är beräknad i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer.

 

 

 

FRÅGOR & SVAR

 

Vilka kan ansöka om lån hos er?

Alla personer som uppfyller våra grundkrav är välkomna att söka lån hos oss. Våra grundkrav är följande: 

- Du behöver vara 20 år fyllda
- Ha en årsinkomst på minst 180 000 kronor
- Ha en inkomst i form av tillsvidareanställning, egenföretagare eller pension. 
- Betala skatt i Sverige
- Inte ha några skulder hos Kronofogden

Kan jag ansöka även om jag har betalningsanmärkningar?

Vi tittar främst på din betalningsförmåga nu och framåt Vid en ansökan gör vi en individuell bedömning av din ekonomiska situation. Läs mer om att låna pengar med betalningsanmärkningar här.

Vilken räntesats och vilka kostnader blir det för lånet ?

Aktuell information om ränta, villkor och kostnader hittar du under privatlån.

När och hur får jag svar på ansökan?

Uppfyller du våra allmänna villkor får du svar via mail, oftast samma dag som du gjort ansökan. Uppfyller du inte våra villkor så får du direkt ett svar på skärmen. Om du får ett avslag så informerar vi om anledningen till det om du kontaktar oss.

Vad händer när min ansökan blivit beviljad?

Du loggar in på Mina sidor med ditt BankID och anger det kontonummer du vill ha lånet utbetalt till, svarar på några kundkännedomsfrågor och sedan godkänner du kreditavtalet genom elektronisk signering.

Varför måste jag svara på kundkännedomsfrågor?

Vi måste följa penningtvättslagen (2009:62) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

I detta ingår att ha god kunskap om våra kunder och innan vi kan betala ut lånet behöver vi säkerställa att pengarna inte kommer användas i olagligt syfte.

I lagen kallas det kundkännedom och att du svarar på frågorna är en förutsättning för att vi ska kunna betala ut pengarna.

Den information du lämnar till oss behandlas konfidentiellt och omfattas av banksekretess och personuppgiftslagen.

När betalas lånet ut?

Efter att du signerat kreditavtalet gör vi några ytterligare kontroller för din egen säkerhet och sedan betalas lånet ut, detta brukar kunna ske dagen efter.

Vad är villkoren för lånet?

De framgår av kreditavtalet, Allmänna lånevillkoren och SEKKI-dokumentet som du dels läser igenom innan signering av kreditavtalet men som sedan finns på tillgängligt på Mina sidor.

Vad innebär ett annuitetslån?

Balanzialånet är ett så kallat annuitetslån, vilket innebär att du betalar ett lika stort belopp varje månad som inkluderar ränta, amortering och aviseringsavgift. Räntekostnaden är högre i början men sjunker i takt med att amorteringsbeloppet ökar. Om räntan ändras betalar du fortfarande samma belopp som tidigare men återbetalningstiden påverkas.
 

Vad menas med individuell räntesättning?

Utifrån den information vi får från din låneansökan, den kreditupplysning vi tar och eventuellt befintligt engagemang hos oss bestämmer vi den ränta som vi erbjuder dig.

Vad menas med effektivränta?

Den effektiva årsräntan beräknar den totala lånekostnaden uttryckt i procent för ett lån som löper på ett år. I denna kostnad ingår förutom räntan även avgifter som uppläggningsavgift och aviseringsavgift. Effektiv ränta används för att kunna jämföra vad olika lån kostar.

Kan man ansöka om låneskydd?

Ja. Och om du tecknar ett låneskydd i samband med att du ansöker om ett lån så är de första 3 månaderna kostnadsfria.

Kan man ha medlåntagare?

Ja det går bra. Möjligheten att få ett lån beviljat ökar om det är 2 personer som ansöker.

Har ni betalningsfri månad?

Nej tyvärr inte men får du problem att betala så kontakta oss direkt så vi tillsammans kan hitta en lösning.

Hur betalar jag mitt lån?

Månadsbeloppet dras automatiskt via Autogiro, från det konto du angett som utbetalningskonto, den 26:e varje månad. Finns det inte tillräckligt med pengar på kontot då om du t ex får lön senare så försöker vi dra nästkommande 3 dagar.

Hur får jag information om aviserade belopp och transaktioner?

Genom att logga in på Mina sidor med ditt Bank ID.

Hur gör jag extrabetalningar?

Du betalar in beloppet på vårt Bankgiro 347-1554 med OCR referens ditt lånenummer.Vi kommer då placera pengarna på ditt lån och finns det obetalda aviseringar så betalas dessa först.

Kan jag lösa mitt lån i förtid?

Ja det går bra. Du måsta kontakta oss för att få rätt belopp. Det gör du genom att skicka meddelande via Mina sidor.

Hur ansöker jag om höjning av lånet?

Du går in och ansöker här via hemsidan och viktigt är att du ansöker om det totala lånebeloppet efter höjningen (ditt befintliga lån + önskad höjning). Vi löser då det befintliga lånet och lägger upp ett nytt lån på totalbeloppet. Du måste även ha gjort minst två inbetalningar på ditt befintliga lån innan det kan blir aktuellt med en höjning.