X

PRIVATLÅNET SOM PASSAR DIG OCH DINA BEHOV

Balanzias privatlån fungerar som en ”nutidsmaskin”. Istället för att under lång tid spara ihop pengar till resan, motorcykeln, köksrenoveringen eller bilbytet, ger vi dig möjlighet att krympa tiden och genomföra det du vill nu istället för senare. En vanligt förekommande anledning till Balanzialånet är att lösa flera smålån och småkrediter med ett lån som har bättre villkor, och på det sättet få en bättre ekonomi. Möjligheten att få ett lån beviljat ökar om du har en medlåntagare..

 

PENGAR HELT ENKELT

Det ska vara lätt vara lätt att prata pengar med oss. Pengar rör oss alla - att du tidigare haft problem som resulterat i betalningsanmärkningar behöver inte betyda att du idag har en dålig ekonomi. Du kan låna mellan 10 000 - 250 000 kr utan säkerhet, och blir du beviljad lånet så får du oftast in dina pengar på ditt bankkonto redan nästa dag. 

 

INDIVIDUELL RÄNTESÄTTNING

Vi tillämpar individuell räntesättning och erbjuder en räntesats som sätts efter dina ekonomiska förutsättningar. Du får besked om din individuella ränta efter kreditprövningen.

 

ELEKTRONISK SIGNERING AV KREDITAVTALET

Du kan enkelt när lånet är beviljat signera kreditavtalet elektroniskt med Mobilt BankID eller BankID.

 

LÅNESKYDD INNEBÄR TRYGGHET

Låneskyddet är en frivillig försäkring som skyddar din och familjens ekonomi om något oförutsett händer som att du blir sjuk eller arbetslös, då täcker försäkringen din månadskostnad i upp till 12 månader.  Vid dödsfall täcker försäkringen hela återstående lånebeloppet. Försäkringsbrev och villkor skickas till dig så snart din ansökan är beviljad och försäkringen aktiverad.  Läs igenom villkoren och spara dem, där framgår försäkringens omfattning och undantag.

3 månader kostnadsfritt. När lånet utbetalats ingår utan extra kostnad ett låneskydd de första 3 månaderna. Du betalar sedan 9% av månadsbeloppet. För ett lån på 50 000 kr och exempelränta på 7,75%  och löptiden 5 år är kostnaden  92 kronor i månaden och vid ett lånebelopp på 150 000 kr och samma exempelränta och 15 års löptid är kostnaden 130 kronor i månaden.Den exakta kostnaden för ditt lån får du genom att ta ditt månadsbelopp och multiplicera det med 0,09. Du kan närsomhelst säga upp ditt låneskydd

 

 

Allmänna villkor låneskydd »    

Förköpsinformation låneskydd »

Faktablad låneskydd »

AmTrust Dataskydd »

Information om GCC Capital AB såsom anknuten förmedlare »

Information om AmTrust Nordic AB »

LÅNEERBJUDANDE

Lånebelopp:

10 000 kr - 250 000 kr

Återbetalningstid:

1 - 15 år

Nominell ränta:

5,75 % - 19,75 % (rörlig)

Månadsbelopp:

Fast belopp varje månad (annuitet)

Aviseringsavgift:

10 kr

Uppläggningsavgift:

300 kr

Påminnelseavgift:

60 kr

Förseningsavgift:

100 kr

Inkassokrav:

180 kr

Dröjsmålsränta:

Nominell ränta + 12%

   
   

 

LÅNEEXEMPEL

Vid ett lånebelopp på 100 000 kr som återbetalas på 5 år med exempelränta 7,75%, en uppläggningsavgift på 300 kr och en aviseringsavgift på 10 kr blir den effektiva räntan 8,39%.Månadsbeloppet blir 2 026 kronor och det totala beloppet  att betala blir 121 860 kronor.

 

GRUNDKRAV

  • Minst 20 år
  • Lägst 180 000 kronor i årsinkomst
  • Tillsvidareanställd, egen företagare eller pensionär
  • Folkbokförd i Sverige minst 2 år
  • Betalar skatt i Sverige
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
  • Balanzia erbjuder inte lån som tas i syfte att köpa eller behålla äganderätt till hus, tomträtt eller bostadsrätt

 

Allmänna villkor »

SEKKI »

 

INFORMATION OM BETALNINGSANMÄRKNINGAR

 

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en uppgift om en obetald skuld som kreditupplysningsföretagen registrerar utifrån information från bl a Kronofogdens databas. Informationen hämtas varje dag.

Exempel på uppgifter hos Kronofogden som kan ge en betalningsanmärkning är:

  • när ett utslag meddelas. Det vill säga när ett betalningsföreläggande blir fastställt.
  • uppgifter om obetalda skatter, underhåll, TV-avgifter med mera.
  • beslut om skuldsanering

Den som har en betalningsanmärkning kan få svårt att till exempel hyra bostad, söka lån, skaffa mobilabonnemang eller handla på kredit.

 

Hur länge visas betalningsanmärkningen i kreditupplysningsföretagens register?

För privatpersoner finns anmärkningen registrerad i tre år (36 månader).

En betalningsanmärkning som noterats den 14 februari 2017 tas bort den 14 februari 2020.

Beslut om skuldsanering kvarstår i fem år från den dag inledandebeslutet meddelades eller om betalningsplanen sträcker sig längre än fem år, så länge avbetalningsplan pågår

Ansökan om konkurs registreras på privatpersoner och kvarstår händelseåret plus två år, vilket innebär att en konkursansökan som registrerats i februari 2016 tas bort den 1 januari 2019.

 

Varför finns anmärkningen kvar trots att skulden är betald?

Syftet med att visa betalningsanmärkningar är att visa att man inte har betalat i tid.

Om du har betalat skulden efter det att Kronofogden har meddelat ett utslag, kommer anmärkningen ändå att finnas kvar.

När man bedömer om någon är kreditvärdig är det av betydelse att få veta inte bara att en skuld har betalats, utan också om den har betalats i rätt tid. Därför finns uppgifter om betalningsanmärkningar kvar hos kreditupplysningsföretagen även om man har betalat skulden.

Lånekalkyl

 

I lånekalkylen får du en ungefärlig månadskostnad för ditt lån. Din exakta kostnad och ränta får du när du ansöker om ett lån hos oss. Den baseras på de uppgifter du lämnat och en kreditupplysning från UC. Månadsbeloppen förutsätter att ränta och avgifter är oförändrade under hela lånetiden. Avrundning görs till närmast högre krona. Den effektiva räntan är beräknad i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer.