Balanzia har blivit en del av Brocc!

Nu byter Balanzia privatlån namn till BROCC. Vi ber därför dig som är lånekund att framöver logga in med Bank-ID på www.brocc.se. Här kan du se all information om ditt lån. 

Är du ny kund? Du kan snabbt och enkelt ansöka om ett nytt lån här.  

Mer information om flytten till BROCC kan du läsa här.

Observera att detta inte gäller sparkunder – har du sparkonto hos GCC Capital loggar du in som vanligt via www.gccab.com.

Exempelkostnader för lån

Här har vi samlat alla kostnader kopplat till ett privatlån hos oss. Vår transparens hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut.

LÅNEBELOPP 10 000 – 300 000 kr
ÅTERBETALNINGSTID 1 – 15 år
NOMINELL RÄNTA 5,75 – 19,75 % (rörlig)
MÅNADSBELOPP Fast månadsbelopp (annuitet)
AVISERINGSAVGIFT 10 kr
UPPLÄGGNINGSAVGIFT 300 kr
FÖRSENINGSAVGIFT 100 kr
PÅMINNELSEAVGIFT 60 kr
INKASSOKRAV 180 kr
DRÖJSMÅLSRÄNTA NOMINELL RÄNTA + 12%

Låneexempel

Vid ett lånebelopp på 100 000 kr, som återbetalas på 5 år med en exempelränta 7,75%, en uppläggningsavgift på 300 kr och en aviseringsavgift på 10 kr blir den effektiva räntan 8,39%. Månadsbeloppet blir 2 026 kronor och det totala beloppet att betala blir 121 860 kronor.

Låneskydd innebär trygghet

Låneskyddet är en frivillig försäkring som skyddar din och familjens ekonomi om något oförutsett händer – som att du blir sjuk eller arbetslös. Vid en sådan situation täcker försäkringen din månadskostnad i upp till 12 månader. Vid dödsfall täcker försäkringen hela återstående lånebeloppet. Försäkringsbrev och villkor skickas till dig så snart din ansökan är beviljad och försäkringen aktiverad. Läs igenom villkoren och spara dem, där framgår försäkringens omfattning och undantag. 


3 månaders låneskydd kostnadsfritt

När lånet utbetalats ingår utan extra kostnad ett låneskydd de första 3 månaderna. Du betalar sedan 9% av månadsbeloppet. För ett lån på 50 000 kr och exempelränta på 7,75% med en löptid på 5 år är kostnaden 92 kronor i månaden. Vid ett lånebelopp på 150 000 kr med samma exempelränta och 15 års löptid är kostnaden 130 kronor i månaden. Den exakta kostnaden för ditt lån får du genom att ta ditt månadsbelopp och multiplicera det med 0,09. Du kan närsomhelst säga upp ditt låneskydd. 

Frågor & svar

KAN JAG ANSÖKA ÄVEN OM JAG HAR BETALNINGSANMÄRKNINGAR?
Ja det går bra, vi tittar främst på din betalningsförmåga nu och framåt och inte vad som skett bakåt i tiden. Vid en ansökan gör vi en individuell bedömning av din ekonomiska situation. Läs mer om att låna pengar med betalningsanmärkningar här.
VILKEN RÄNTESATS OCH VILKA KOSTNADER BLIR DET FÖR LÅNET ?
Aktuell information om ränta, villkor och kostnader hittar du under privatlån.
NÄR OCH HUR FÅR JAG SVAR PÅ ANSÖKAN?
Uppfyller du våra allmänna villkor får du svar via mail, oftast samma dag som du gjort ansökan. Uppfyller du inte våra villkor så får du direkt ett svar på skärmen. Om du får ett avslag så informerar vi om anledningen till det om du kontaktar oss.
VAD HÄNDER NÄR MIN ANSÖKAN BLIVIT BEVILJAD?
Du loggar in på Mina sidor med ditt BankID och anger det kontonummer du vill ha lånet utbetalt till, svarar på några kundkännedomsfrågor och sedan godkänner du kreditavtalet genom elektronisk signering.
VARFÖR MÅSTE JAG SVARA PÅ KUNDKÄNNEDOMSFRÅGOR?
Vi måste följa penningtvättslagen (2009:62) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. I detta ingår att ha god kunskap om våra kunder och innan vi kan betala ut lånet behöver vi säkerställa att pengarna inte kommer användas i olagligt syfte.
NÄR BETALAS LÅNET UT?
Efter att du signerat kreditavtalet gör vi några ytterligare kontroller för din egen säkerhet och sedan betalas lånet ut, detta brukar kunna ske dagen efter.
VAD ÄR VILLKOREN FÖR LÅNET?
De framgår av kreditavtalet, Allmänna lånevillkoren och SEKKI-dokumentet som du är skyldig att ta del av innan signering av kreditavtalet. Dokumenten finns sedan tillgängligt på Mina sidor. Har du frågor kan du kontakta oss på info@balanzia.se
VAD INNEBÄR ETT ANNUITETSLÅN?
Balanzialånet är ett så kallat annuitetslån, vilket innebär att du betalar ett lika stort belopp varje månad som inkluderar ränta, amortering och aviseringsavgift. Räntekostnaden är högre i början men sjunker i takt med att amorteringsbeloppet ökar. Om räntan ändras betalar du fortfarande samma belopp som tidigare men återbetalningstiden påverkas.
VAD MENAS MED INDIVIDUELL RÄNTESÄTTNING?
Utifrån den information vi får från din låneansökan, den kreditupplysning vi tar och eventuellt befintligt engagemang hos oss bestämmer vi den ränta som vi erbjuder dig.
VAD MENAS MED EFFEKTIVRÄNTA?
Den effektiva årsräntan beräknar den totala lånekostnaden uttryckt i procent för ett lån som löper på ett år. I denna kostnad ingår förutom räntan även avgifter som uppläggningsavgift och aviseringsavgift. Effektiv ränta används för att kunna jämföra vad olika lån kostar.
KAN MAN ANSÖKA OM LÅNESKYDD?
Ja. Och om du tecknar ett låneskydd i samband med att du ansöker om ett lån så är de första 3 månaderna kostnadsfria.
KAN MAN HA MEDLÅNTAGARE?
Ja det går bra. Möjligheten att få ett lån beviljat ökar om det är 2 personer som ansöker.
HAR NI BETALNINGSFRI MÅNAD?
Nej tyvärr inte men får du problem att betala så kontakta oss direkt så vi tillsammans kan hitta en lösning.
HUR BETALAR JAG MITT LÅN?
Månadsbeloppet dras automatiskt via Autogiro, från det konto du angett som utbetalningskonto, den 26:e varje månad. Finns det inte tillräckligt med pengar på kontot då om du t ex får lön senare så försöker vi dra nästkommande 3 dagar.
HUR FÅR JAG INFORMATION OM AVISERADE BELOPP OCH TRANSAKTIONER?
Genom att logga in på Mina sidor med ditt Bank ID.
HUR GÖR JAG EXTRABETALNINGAR?
Du betalar in beloppet på vårt Bankgiro 347-1554 med OCR referens ditt lånenummer.Vi kommer då placera pengarna på ditt lån och finns det obetalda aviseringar så betalas dessa först.
KAN JAG LÖSA MITT LÅN I FÖRTID?
Ja det går bra. Du måsta kontakta oss för att få rätt belopp. Det gör du genom att skicka meddelande via Mina sidor.
HUR ANSÖKER JAG OM HÖJNING AV LÅNET?
Du går in och ansöker här via hemsidan och viktigt är att du ansöker om det totala lånebeloppet efter höjningen (ditt befintliga lån + önskad höjning). Vi löser då det befintliga lånet och lägger upp ett nytt lån på totalbeloppet. Du måste även ha gjort minst två inbetalningar på ditt befintliga lån innan det kan blir aktuellt med en

Viktig information om Privatlån

Lånevillkor

Här har vi samlat dokumentation gällande vårt privatlån

Låneskydd

Kontakta oss

  • *
  • *
  • This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.