Samla lån och sänk din månadskostnad

Få koll på ekonomin med ett samlingslån

Med Balanzias privatlån kan du samla lån och krediter. 


Vi accepterar betalningsanmärkningar så länge din ekonomi idag är stabil. När du ansöker om lån hos oss gör vi en fördomsfri bedömning och räntan du får bestäms individuellt efter att du fyllt i låneansökan. 


Vad krävs för att få ta ett samlingslån?


För att kunna ansöka om ett samlingslån behöver du uppfylla våra grundkrav som är följande: 

  •  Vara över 20 år gammal
  • Ha en årsinkomst på 180 000 kronor
  • Ha en tillsvidareanställning, vara egen företagare eller pensionär
  • Varit folkbokförd i Sverige minst 2 år
  • Betala skatt i Sverige
  • Inga skulder hos Kronofogden 


Hur mycket kan jag låna?

Du kan låna mellan 10.000 – 300.000 kronor utan säkerhet. Om du har en medlåntagare ökar dina chanser att få lånet beviljat. 


Fördelar med att samla lån

Att samla lån har en rad fördelar. Den stora anledningen till varför de flesta väljer att samla sina lån och mindre krediter hos oss är för att sänka sin månadskostnad. Kanske befinner du dig i en situation där du lägger mycket av din lön varje månad åt att betala olika typer av räntor och avgifter för lån och krediter som du har tagit. Genom att ha ett större lån kan man ofta få ner räntekostnaderna jämfört med vad den sammanlagda kostnaden blir av att ha dem utspridda hos flera lån- och kreditgivare. 


Spara pengar på räntekostnaden.

Genom att bara ha ett lån har du också bara en ränta du behöver betala. Det finns exempel där man har kunnat spara tusentals kronor varje månad på att samla sina dyra smålån i ett omstartslån.


Ha dina lån på ett och samma ställe. 

Fördelen med att samla lån är också att du har allt på samma ställe. Du får en mer överskådlig blick på din ekonomi och slipper hålla reda på olika betalningar till olika fordringsägare varje månad.


Slipp stress och sov gott om natten

Att inte ha full koll på sin ekonomiska situation upplever många som stressande. Med ett samlingslån “städar” du upp bland alla dina utgifter och minskar risken för att glömma en inbetalning.

Frågor & svar

VAD ÄR OMSTARTSLÅN OCH ÄR DET NÅGOT NI ERBJUDER?
Ja, vi erbjuder omstartslån (även kallat samlingslån). Benämningarna kan variera men i grunden är det samma typ av blancolån. Ett omstartslån är precis vad det låter som – en chans för många att starta om sin ekonomi. Har du tidigare haft det trassligt ekonomiskt och sitter fast i dyra avbetalningsplaner kan omstartslån vara ett alternativ.
TA LÅN FÖR ATT BETALA AV ANDRA LÅN - ÄR DET SÅ SMART?
En historik med olika delbetalningar, krediter och smålån kan göra att du befinner dig i en ekonomisk situation där du betalar en väldigt hög kostnad varje månad. Pengarna du betalar i räntekostnad kan du istället göra roligare saker för. Genom att ta ett lån på samma belopp som du har skulder på kan du lösa dina tidigare smålan genom att direkt betala av dem med det nya lånet.
HUR GÅR JAG TILLVÄGA FÖR ATT SAMLA LÅN?
Ett bra första steg är att göra en lista på alla dina lån och krediter du har hos olika fordringsägare. När du skaffat dig en bild av hur din ekonomi ser ut blir det enklare att se vilket behov som finns. Nästa steg är att ansöka om lån vilket du kan göra direkt här på balanzia.se. Om du behöver hjälp med ansökan eller har funderingar kring din ekonomi kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig.
VAD KOSTAR ETT SAMLINGSLÅN?
Månadskostnaden på ditt samlingslån bestäms av hur stort lån du tar och vilken återbetalningstid du väljer. Även räntan påverkar – en kortare återbetalningstid ger en lägre räntekostnad totalt. Här kan du räkna på vad ett lån skulle kosta* 


 *Då vi erbjuder individuell ränta är uträkningen endast ett exempel, din faktiska ränta presenteras efter att du fyllt i din ansökan.

KAN JAG GÖRA EXTRA INBETALNINGAR PÅ ETT SAMLINGSLÅN?
Skulle du vilja lösa lånet i förtid – om du får ett jobb med bättre lön eller en förbättrad ekonomisk situation som gör att du har utrymme att betala av mer på ditt lån så är du givetvis välkommen att göra det. Skicka ett meddelande via Mina sidor så hjälper vi dig.
KAN JAG UTÖKA MITT SAMLINGSLÅN?
Ja det går bra. Om du ansöker online anger du det nya totalbeloppet (alltså ditt nuvarande lån + önskad höjning). För att kunna utöka lånet vill vi att du har gjort minst två inbetalningar på ditt befintliga lån.

Kontakta oss

  • *
  • *
  • This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.