X

FÖRETAGSKREDIT - NÄR DU BEHÖVER LÅNA PENGAR TILL FÖRETAGET

 

Ibland behöver du som företagare ett tillfälligt lån. Vi förstår ditt behov av rörelsekapital för att tackla företagets dagliga utmaningar. Ett extra tillskott i kassan är en trygghet för att kunna hantera oförutsedda utgifter, anställa personal eller göra investeringar.

 

DET HÄR ÄR BALANZIAS FÖRETAGSLÅN:

  • Låna upp till en miljon
  • Betalningsvillkor 6 - 60 månader (5 år)
  • Transparent prissättning
  • Inga dolda avgifter
 

När du vill växa utan att vänta 

När det är rätt tid att investera vill man ogärna vänta. Med ett företagslån är du redo när det där tillfället dyker upp.

 

Var beredd om något oväntat skulle inträffa

Ett extra tillskott i kassan är en trygghet om marknaden skulle ändras eller om du stöter på en oförutsedd utgift.

 

Skapa trygghet i den dagliga verksamheten

Med kapital kan du vara säker på att alltid kunna betala löner, fakturor och andra nödvändiga kostnader i tid.

 

 

 

 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM FÖRETAGSLÅN

 

Kan jag ta ett företagslån hos er trots att jag har betalningsanmärkningar?

Ja, det går bra. Vi välkomnar alla oavsett historik så länge vi bedömer att din betalningsförmåga framåt ser bra ut.

 

Vad är det för ränta på ert företagslån?

Räntan varierar från 0,8 - 3% i månaden. När du ansöker om lån hos oss gör vi en bedömning utifrån dina förutsättningar och räntan sätts individuellt.

 

Vem kan ansöka om företagslån hos er?

Alla som driver ett aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma kan ansöka om ett lån. Bolaget måste ha funnits i minst sex månader. Krav på minsta omsättning bedöms individuellt. 

 

Vilka uppgifter behöver ni för att kunna handlägga min ansökan?

Förutom de uppgifter som du lämnar i ansökningsformuläret ber vi dig också om resultat- och balansräkning samt information om vad du tänkt använda pengarna till.

 

Vad är skillnaden på företagslån och företagskredit?

Begreppen blandas ofta ihop och syftet med de båda tjänsterna är detsamma - att hjälpa företag med pengar när det egna kapitalet inte räcker till.

Skillnaden är att med en företagskredit får du ett kreditutrymme som du är fri att använda när behovet uppstår. Det du inte använder behöver du därför inte heller betala tillbaka men de flesta företag som erbjuder företagskredit tar också ut en avgift månadsvis även om du inte använder krediten.

När du tar ett företagslån får du pengarna utbetalt i en klumpsumma och betalar sedan tillbaka det belopp du har lånat under en angiven tidsperiod. Lånet fungerar som ett privatlån men med andra villkor eftersom det riktar sig till företagare. Månadskostnaden du får baseras räntan, din återbetalningstid samt hur stort lån du har. En kortare återbetalningstid ger på sikt en lägre totalkostnad för lånet men en högre summa att betala varje månad. 

 

Vad finns det för fördelar med ett företagslån jämfört med en företagskredit?

Med en företagskredit som hela tiden finns tillgänglig att använda ökar risken att man utnyttjar den lite oftare än vad som egentligen är nödvändigt. En företagskredit är ett sätt att skapa ekonomisk balans i bolaget men kan också göra att alltför många inköp görs på kredit så man ständigt ligger efter med betalningarna. Om man är ute efter att göra en engångsinvestering är ett företagslån istället att rekommendera. Företagslån passar dig som har en investering att göra eller behöver en större summa pengar som en punktinsats när det egna kapitalet inte räcker till.

 

Fler företagstjänster:

Vi erbjuder även fakturaköp - sälj dina fakturor till oss och få betalt inom 24 timmar. Tjänsten passar dig som vill säkerställa ett jämnt kassaflöde.

 

 

Behöver firman ett företagslån?

 

Ring 08 - 557 66 500

KONTAKTA OSS
  • *
  • *
  • *
  • *