Blancolån - låna pengar till vad du vill

Blancolån - låna upp till 300.000 kr utan säkerhet

Ett blancolån används ofta till privat konsumtion – en renovering, ett båtköp eller för att finansiera drömresan.


Olikt exempelvis ett billån eller bolån där pengarna är öronmärkta till ett visst inköp är du med ett blancolån fri att använda pengarna till vad du vill. Många tar blancolån för att finansiera en renovering, ett större inköp eller för att samla mindre lån och krediter. Balanzias lån passar dig som behöver ett extra tillskott i kassan. Räntan sätts individuellt och presenteras när du fyllt i din ansökan. 


Låneexempel blancolån:

  • Lånebelopp: 100 000 kr
  • Återbetalningstid: 5 år
  • Exempelränta: 7,75%
  • I ovan exempel tillkommer en uppläggningsavgift på 300 kronor samt en aviseringsavgift på 10 kr.
  • Den effektiva räntan blir 8,39%.
  • Månadsbeloppet blir 2026 kronor och det totala beloppet att betala tillbaka 121 860 kronor.


Låneskydd – en extra trygghet om din ekonomiska situation förändras

I samband med att du tar ett blancolån har du även möjlighet att teckna ett låneskydd. Ett låneskydd är en försäkring som innebär att Balanzia går in och betalar månadsavgiften på ditt lån i upp 12 månader om du får ändrade ekonomiska förutsättningar på grund av exempelvis sjukdom eller ofrivillig arbetslöshet. Ett låneskydd betalas månadsvis och räknas ut procentuellt beroende på hur stort lån du har.


Frågor & svar

VAD ÄR BLANCOLÅN?
Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Motsatsen till blancolån kallas hypotekslån och vid en sådan låneform måste du lämna en egendom som säkerhet – till exempel en bil eller bostad. Det behöver du alltså inte göra när du tar ett blancolån. Lånet kan inte tas om du är under 20 år. Återbetalningstiden varierar och hos många långivare är du själv fri att välja löptid på lånet. En längre återbetalningstid ger en lägre månadskostnad men totalt sett en högre ränta.
VAD BETYDER LÅN UTAN SÄKERHET?
Ett lån utan säkerhet betyder att du inte behöver lämna en egendom som säkerhet när du tar ett lån. Säkerheten (exempelvis en bil eller en bostad) fungerar som en garanti för långivaren. Skulle låntagaren få problem att betala tillbaka så kan långivaren ta kontakt med Kronofogden och få hjälp med utmätning av egendom för att få tillbaka hela eller delar av de pengar som lånats ut.
HUR STORT BLANCOLÅN KAN JAG TA?
Med vårt blancolån kan du låna mellan 10.000 – 250.000 kronor. Din inkomst och ekonomiska förutsättningar ligger till grund när vi utvärderar din återbetalningsförmåga. Om du har en medlåntagare ökar chansen att bli beviljad lånet.
VAD FÅR JAG FÖR RÄNTA PÅ MITT BLANCOLÅN?
Vi erbjuder en ränta mellan 5,75 – 19,75%. Räntan sätts individuellt och din exakta ränta får du när vi bedömt din låneansökan.
KAN JAG BLI BEVILJAD BLANCOLÅN TROTS BETALNINGSANMÄRKNINGAR?
Ja, det går att låna pengar hos oss även om du har betalningsanmärkningar. Vi sätter en individuell ränta baserat på hur din ekonomi ser ut idag, inte hur den har sett ut historiskt. Vid varje ansökan görs en kompletterande UC.
NÄR FÅR JAG PENGARNA?
Om ansökan är korrekt ifylld och inga kompletterande uppgifter behöver lämnas (som kan dra ut på processen) så strävar vi efter att betala ut pengarna inom 1- 3 bankdagar. Vad händer om jag inte kan betala tillbaka mitt blancolån? Om du får problem att betala tillbaka lånet, kontakta oss med en gång så hjälps vi åt med en lösning.

Kontakta oss

  • *
  • *
  • This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.