X

Billån - så finansierar du ditt bilköp

Att låna till bil är ett stort beslut, därför är det viktigt att känna sig trygg och påläst. Att köpa en bil - såväl ny som begagnad, är en utgift som de flesta behöver hjälp med att finansiera. Men vad finns det för alternativ när det kommer till bilfinansiering? Här listar vi tre vanliga alternativ: 

 

Finansiera bilen med ett privatlån.

Tar du ett privatlån (även kallat blancolån) har du friheten att använda pengarna till vad du vill och många väljer då att använda det till en ny bil. Ofta är dessa så kallade blancolån, det vill säga lån utan säkerhet. Med ett privatlån kan du låna till en bil utan krav på kontantinsats. Du kan använda lånet till att köpa bil både från privatperson eller via en bilhandlare. Att ta ett privatlån för att köpa bil är ett alternativ om du exempelvis inte har en fast anställning, saknar kontantinsats eller har betalningsanmärkningar. Vi erbjuder en individuell ränta på mellan 5,95 - 19,75%.

Ansök om blancolån

 

Billån - ett lån med bilen som säkerhet

Ett billån är ett så kallat lån med säkerhet, där pengarna är öronmärkta till ett köp av en bil eller annat fordon. Villkoret för lånet är att man betalar cirka 20% av bilens värde i kontantinsats, som en säkerhet. Det går också bra att byta in sin gamla bil om man har någon. Skulle låntagaren få problem att fullfölja sina betalningar kan långivaren lösa in bilen och få tillbaka hela eller delar av det belopp som lånades ut.

 

Leasing - om du föredrar att hyra

Vill du inte köpa en bil kan leasing vara ett alternativ. Det innebär att du hyr en bil under en avtalad period, vanligtvis tre år. När avtalsperioden är slut kan du välja om du vill förlänga den och lösa in bilen mot en ny eller köpa loss den.

 

Vanliga frågor och svar om billån:

 

Behöver jag ha en kontantinsats?

Om du använder ett blancolån som bilfinansiering behöver du ingen kontantinsats.
Ansök om lån här

 

Kan jag låna till bil med betalningsanmärkningar

Vi accepterar betalningsanmärkningar så länge din ekonomi idag är god.
Vid ansökan gör vi en individuell bedömning följt av en UC.

 

Vad blir månadskostnaden?

Månadskostnaden är individuell och baseras på lånets storlek, löptid och räntan. Här kan du räkna på lånekostnaden baserat på en exempelränta.