X

FACTORING - FRIGÖR KAPITAL GENOM ATT SÄLJA DINA FAKTUROR

Fakturaköp (även kallat factoring) innebär att du säljer dina fakturor till en finansiell partner. När du vänder dig till Balanzia ser vi till att du får betalt inom 24 timmar. Du säkrar ett jämnt kassaflöde och kan erbjuda mer flexibla betalningsvillkor till dina kunder och leverantörer. Att ha ett förutsägbart kassaflöde är en livsnödvändighet för alla företag; stora som små. Slipp stressen och sälj dina fakturor till oss! Vi ser till att du får betalt omgående och kan fokusera på rätt saker. Du behöver inte bekymra dig om eller när dina kunder betalar – vi tar kreditrisken och sköter all administration. Att sälja fakturor är ett smart sätt att finansiera tillväxt eller annan investering på. För dina kunder blir det ingen skillnad förutom att våra kontakt- och betaluppgifter står på fakturan.

 

SÄLJ DINA FAKTUROR TILL OSS OCH SÄKRA DIN LIKVIDITET

Vi tror på enkelhet och snabbhet. Att sälja faktura till oss har du vanligtvis pengarna på kontot inom ett dygn. Vi skriver ett löpande avtal mellan ditt företag och Balanzia - hur ofta och hur många fakturor du skickar in avgör du själv.

 

FÖRDELAR MED FAKTURAKÖP:

 • Du får pengarna direkt, oftast samma dag.
 • Balanzia sköter all administration och har också möjlighet att stå hela kreditrisken om så önskas.
 • Du slipper administration.
 • Du väljer själv vilka fakturor du säljer.
 • Din löpande ekonomi blir stabilare och starkare.
 • Du kan fokusera på din kärnverksamhet.
 • Du vårdar dina kundrelationer eftersom du själv slipper tjata på kunden.
 • Risken för kundförluster minskar.
 

SÅ HÄR FUNGERAR FAKTURAKÖP:

 1. På fakturadagen mailar du originalfaktura till Balanzia.
 2. Vi kreditbedömer mottagaren, d v s din kund, och skickar fakturan tillsammans med en överlåtelsetext om att Balanzia har övertagit fakturan.
 3. Din faktura utbetalas omgående av oss till dig. Pengarna sätts in på bankkonto, bankgiro eller plusgiro.
 4. Din kund betalar fakturan till Balanzia enligt de villkor ni kommit överens om.
 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM FACTORING

 

När kommer pengarna in på kontot?

Vi sträver efter en så snabb handläggning som möjligt. Vid fakturaköp betalar vi ut pengarna inom 24 timmar.

 

Vad kostar det att sälja fakturor till er?

Kontakta oss så gör vi en individuell bedömning och kommer med ett kostnadsförslag.

 

Vad får jag för ränta?

Vi fakturaköp erbjuder vi en ränta på mellan 0,85 - 3,00 % i månaden. Räntan sätts individuellt och baseras på avtalstyp och antalet fakturor.

 

Kan jag sälja fakturor vars förfallodatum har passerat?

Nej, vi erbjuder inte fakturaköp på fakturor som har förfallit. Fakturorna du skickar till oss får vara max 5 dagar gamla.

 

Vad innebär kreditrisk?

Kreditrisk talar om vem som bär risken vid en finansiell överenskommelse. När du utfärdar en faktura med betalningstid på trettio dagar till en kund eller en leverantör står du risken fram tills att du fått betalt. När du säljer dina fakturor till oss står i stället vi för kreditrisken tills dess att din kund betalar, vilket innebär att vi driver ärendet vidare mot inkasso om betalningen är sen.

 

Vad är factoring?

När man pratar om fakturaköp förekommer även ibland begreppet factoring. Factoring brukar användas som ett samlingsnamn för fakturaköp och fakturabelåning. I begreppet factoring kan även administrativa tjänster som bokföring och utskick av fakturor ingå. I många fall tar även factoringbolaget på sig ansvaret att driva ärendet mot inkasso om någon faktura inte betalas.

 

Inom factoring brukar man prata om fyra olika definitioner - fakturaköp, fakturabelåning, factoring med regress och factoring utan regress. I fallet för fakturaköp och fakturabelåning tar factoringbolaget på sig ett helhetsansvar att fakturan blir betald. I fallet för factoring med regress så köper företaget tillbaka obetalda fakturor från factoringbolaget och driver påminnelser och eventuella inkassoärenden själva.

 

Med factoring utan regress, som endast är tillgängligt i samband med fakturaköp, tar factoringbolaget över alla rättigheter till fakturan och därmed även alla skyldigheter, vilket innebär att factoringbolaget driver påminnelser av obetalda fakturor och eventuella inkassoärenden.

 

* regress = återgång

 

Vad betyder det att ha Balanzia som factoringbolag?

Med Balanzia som factoringbolag så anpassas faktureringen efter enskilda företags behov och förutsättningar. Detta betyder att vi gör en individuell bedömning och separata kostnadsförslag för alla våra kunder.

 

Fler företagstjänster:

Vi erbjuder även företagslån på upp till en miljon.

Från faktura till pengar på kontot inom 24 timmar. Hela tiden eller då och då.

 

Ring 08 – 684 28 770

KONTAKTA OSS
 • *
 • *
 • *
 • *